Viktor Rakov Gjengaar

2. kandidat, f. 1980, bosatt i Gamlebyen, selvstendig næringsdrivende (forhåndskumulert)

- Jeg har vokst opp på Sagene og i voksen alder har jeg bodd åtte år i Frankrike. Jeg leder Urban Samtidskunst som har tilrettelagt for mye utendørskunst i Gamle Oslo. I fjor mottok jeg bydelens kulturstipend. I år ble jeg ansatt av Områdeløft Tøyen for å jobbe med Tøyen utegalleri. Som Oslogutt har jeg lenge vært aktiv i Oslo-idretten. Jeg har spilt fotball i Skeid og basket for en rekke Oslo-klubber. Nylig var jeg med på å stifte Tøyen Sportsklubb som jeg har store forventninger til. To ganger i uka er jobber jeg frivillig som leksehjelp for kidsa på Grønland. Av formell utdanning har jeg en mastergrad i internasjonal business. De siste ti årene har jeg også jobbet med pensjonsregnskap som selvstendig næringsdrivende men mest på vinterstid. I MDG har jeg vært aktiv siden 2013. I dag er jeg nestleder i lokallaget, møtende vara i Oslostyret, og det kuleste: 2.kandidat på bydelslista i Gamle Oslo.

MINI-INTERVJU MED KANDIDATEN

Hvor bor du, og hva er best med nabolaget ditt?

Jeg bor i Schweigaards gate i Gamlebyen. Det beste med nabolaget mitt er folka og stemningen. Favorittstedene er Klosterenga og Gamlebyen Sport og Fritid (GSF).

Hvorfor er MDG partiet for deg?

MDG er både en global og lokal bevegelse. Jeg er opptatt av det store og det nære. MDG har klare visjoner om hva slags samfunn vi ønsker å leve i. I bydelen er vi mange aktivister. Vi kan allerede dokumentere at vi leverer tiltak til samfunnets beste. Sammen med superkompetente fagfolk kan vi sammen også påvirke innenfor det etablerte.

Hva driver du med når du ikke driver med politikk?

De gangene jeg ikke jobber kan jeg finne på å dra inn i Nordmarka. Har jeg litt mindre tid ser jeg gjerne en fotballkamp eller spiller sjakk med en god nabo. I det siste har jeg kastet en del frisbee også.

Hva liker du best med bydel Gamle Oslo?

Bydelen er ujålete, raus og selvsagt levende. Folk bor tett og vi må finnes oss i å dele på det offentlige rom, det synes jeg vi er ganske flinke til. Jeg liker at nabolagene har egenart. Det kulturelle tilbudet er veldig bra og variert. Og så er det her jeg har de fleste av vennene mine da, det hjelper alltid å møte kjente på gata for å føle seg hjemme.

Hva vil du aller helst bidra til å forandre i bydelen vår, og hvorfor?

Jeg synes Gamle Oslo burde bli en foregangsbydel på hvordan vi i Oslo kan bo tett og bra. Erfaringen fra både Tøyen og Sagene viser at det faktisk går an å skape sterke lokalsamfunn i indre by. For å få dette til trenger vi flere arenaer å møtes på. Jeg ønsker å slå et slag for frivilligheten og tilrettelegge bedre for idrett og kultur. Som aktivist skal jeg selvsagt fortsette med å kuratere i det offentlige rom. En hjertesak for meg har alltid vært å redusere eksponeringen for utendørsreklame. Mer generelt skal vi gjøre gatene til et mer trivlig sted å være, og da kommer vi heller ikke unna at privatbilismen må gi slipp på litt parkeringsplass..