Fotocredit:

Dette skjer i Gamle Oslo

Fra trygge skoleveier til gratis kulturtilbud. Her er noen av sakene Gamle Oslo MDG jobber med akkurat nå.

26. april 2018

Sikre trygge veier i lokalmiljøet

Miljøpartiet De Grønne Gamle Oslo jobber for å sikre Strømsveien, for å gjøre veien tryggere for alle som bor og oppholder seg på Vålerenga.

Strømsveien er et spesielt utsatt område i Gamle Oslo. I mars 2018 ble en liten gutt på fire år påkjørt i fotgjengerovergangen ved Ingeborgs gate. Ifølge Statens Vegvesen har hele 12 mennesker blitt skadd bare i Strømsveien på Vålerenga i perioden 2006-2017. Slik kan vi ikke ha det!

Miljøpartiet De Grønne har tatt grep ved å redusere fartsgrensen til 30 km/t. Innen utgangen av mai skal et opphøyd gangfelt opprettes i Strømsveien ved Ingeborgs gate. Det skal også lages opphøyd sykkelfelt rundt Galgebergbommen, og settes opp «Stopp forbudt»-skilt rundt Galgebergbommen.

Aksjon Strømsveien har også foreslått å lage «rumlestriper», det vil si riller i veien, øverst i Strømsveien. Gamle Oslo MDG vil ta saken videre til sine politikere i byrådet.

Bedre byrom på Grønland

Miljøpartiet Gamle Oslo fikk på årsmøtet i Oslo MDG gjennomslag for å rive Nylandsveien på Grønland. Nylandsveien er en trafikkmaskin  på fire felt som går rett forbi vinduene til mange innbyggere på Grønland.

Gjennom å rive broa Nylandsveien går på kan vi gjenåpne Akerselva, gjøre et byrom som i dag er ingenmannsland til park og bli kvitt tung gjennomgangstrafikk. Les mer om Gamle Oslo MDGs forslag her.

Trygge skoleveier – nasjonal satsing på Hjertesoner nå!

Miljøpartiet De Grønne Gamle Oslo jobber for å sette trygge skoleveier på dagsorden både lokalt og nasjonalt. Vi har derfor sendt inn et resolusjonsforslag til De Grønnes landsmøte 11.-13.mai 2018 med mål om å vedta en nasjonal satsing på Hjertesoner rundt norske skoler.

En hjertesone er en bilfri sone rundt skolen, der barn som kjøres til skolen settes av på etablerte stopp- og hentesoner utenfor sonen, og flere skoler i landet har allerede etablert Hjertesoner.

Miljøpartiet De Grønne i Gamle Oslo vil ha Hjertesoner etablert rundt alle skoler i bydelen. Vi ønsker også en nasjonal satsing på Hjertesoner, som sikrer at alle norske skoler utarbeider en plan for å etablere Hjertesoner. Les resolusjonsforslaget vårt til landsmøtet her.

Sikre gratis kulturtilbud for barn og unge

Miljøpartiet De Grønne Gamle Oslo jobber for å støtte ildsjelinitativet Kultur i Gamle Oslo (KIGO), som tilbyr gratis kulturaktiviteter for barn og unge i bydel Gamle Oslo.

I fjor var vi med på å sikre ordnet at KIGO fikk  600.000 i jul 2017, som har sikret at de kan drive KIGO på fulltid fram til sommeren. MDG Gamle Oslo har også jobbet aktivt med å arrangere møter med KIGO med politikere på Rådhuset for å sikre videre drift av ordningen.

Er det noe du synes vi burde jobbe med i Gamle Oslo MDG?
Har du saker du brenner for selv?
Send oss en e-post på gamleoslo@mdg.no eller send oss en melding på vår Facebook-side.