Om oss

Miljøpartiet De Grønne Gamle Oslo er MDGs lokallag i Bydel Gamle Oslo. Bydelen strekker seg fra Valle til Gressholmen, og består av områder som Gamlebyen, Grønland, Ensjø, Etterstad, Kampen, Sørenga og Tøyen. Lokallaget ble stiftet i 2010, og er i 2020 det største lokallaget i Oslo med over 400 medlemmer og mye aktivitet.

Ved kommunevalget i 2019 ble MDG største parti i bydelen, noe som ga oss fire representanter i Bydelsutvalget og lederposten, som besittes av «bydelsordfører» Teodor Bruu. MDG fyller også en rekke verv i bydelen, fra komiteer i Bydelsutvalget til råd og styrer.

Vi er del av fylkeslaget Oslo MDG.  I Bystyret har MDG nå ni representanter, hvorav to er fra Gamle Oslo. I tillegg er to av tre MDG-byråder fra vår bydel, Lan Marie Berg og Hanna Marcussen.

Lokallaget ledes av et styre, og Vilde Blix Huseby har vært styreleder siden januar 2019. Styret tar seg av medlemskontakt, arrangerer årsmøte, og sender delegater til MDGs landsmøte. I tillegg avholder vi ulike arrangementer, og samarbeider tett med MDGs folkevalgte i Bydelsutvalget, Oslo MDG og våre folk på Rådhuset. Du finner oversikt over styremedlemmer og kontaktinfo her.

Vi er et aktivt lokallag med mange muligheter til å bidra for mennesker og miljø, uansett kapasitet og ambisjonsnivå.

Hvis du ikke er medlem allerede, bli med!