Fotocredit: Miljøpartiet De Grønne. FORNØYDE: De Grønne var sterkt representert på både lokalt nivå og byrådsnivå da nyheten ble presentert tirsdag 13. november. (F,v.) Leder av bydelsutvalget i Gamle Oslo, Lina Oma (Ap), byrådsleder Raymond Johansen (Ap), byråd for miljø og samferdsel, Lan Marie Nguyen Berg (MDG), Vebjørn Torsetnes fra Klosterengas venner, Gerd Bånerud fra Klosterengas venner (i rødt foran), ordfører Marianne Borgen, leder for Gamle Oslo MDG, Asbjørn Aas (bak) , Jørn Skaare fra Kulturetaten og Viktor Rakov Gjengar, bydelsutvalgsrepresentant i Gamle Oslo (MDG).

Gamle Oslo får sin Vigelandspark

Miljøpartiet De Grønne, SV og Ap sikrer Klosterenga park i Oslo-budsjettet. – En historisk dag for Gamle Oslo, sier De Grønnes folkevalgte i bydelen, Viktor Gjengaar.

13. november 2018

Ildsjeler i nærmiljøet har kjempet for å realisere Klosterenga i 20 år. I dag oppfordret de hverandre til å sprette champagnen.

– Det rødgrønne byrådet har med dette, på 3 år, sikret omregulering av området og nå pengene som sikrer gjennomføring av Oslos fineste park! Tusen takk til alle som har bidratt – og gratulerer! skriver Vebjørn Torsetnes fra Klosterengas venner i foreningens åpne Facebook-gruppe.

Gjennomslag for De Grønne i Gamle Oslo

Bydelspolitiker Viktor Rakov Gjengaar er strålende fornøyd. Sammen med leder i Gamle Oslo MDG, Asbjørn Aas,var han tilstede under lanseringen av gladnyheten i dag.

Rakov Gjengaar har jobbet med saken i bydelsutvalget og gjennom møter med innbyggerne. mens Aas fremmet nylig saken om Klosterengas betydning for Oslo MDGs representantskap, Gamle Oslo MDG har også spilt inn saken gjennom budsjettet i fjor vår. Nå er begge to glade for at byrådet har lyttet til det store lokale engasjementet og bydelspolitikerne i Gamle Oslo.

-Dette er en sak vi har kjempet for lenge, og vi er glad for det sterke, lokale engasjementet som Klosterengas venner har vist. Dette er en historisk dag for Gamlebyen og Gamle Oslo! sier Rakov Gjengaar.

I tillegg til det rene estetiske løftet Klosterenga Skulpturpark vil gi bydelen, har Aas og Gjengaar også vært opptatt av at prosjektet vil bidra til å øke tryggheten i bydelen. Prosjektet vil gi ny turvei med bedre gjennomfartsårer for lokalbefolkningen, flere møteplasser og bedre belysning.

I tillegg ser de ferdigstillingen av Klosterenga som god, grønn politikk.

– Det er mange som bor trangt her. Denne parken vil bli hagen for alle oss som ikke har egen veranda eller hage. Den vil gi natur og kultur i nabolaget til mange og bli et vakkert pusterom. I tillegg får vi god tilpasning til endret klima, bedre vannmiljø og en styrket byøkologi, sier Aas.

KLAR I 2020: Grønlands nye storstue, Klosterenga park, ligger mellom Grønlandsleiret og Jarlegata i bydel Gamle Oslo. Kartet viser hvor Klosterenga park skal ligge.

Østkantens Vigelandspark

Det er i år 30 år siden den anerkjente kunstneren Bård Breiviks hjertebarn og livsverk. Breivik, som er beskrevet som en av Norges fremste billedhuggere, donerte et raust bidrag skulpturer, landskapselementer og historisk byggestein til Oslo kommune, med en visjon om å skape østkantens Vigelandsparken i Gamlebyen i Gamle Oslo.

Prosjektet var planlagt ferdigstilt i 2020, med byggestart til neste år, men på grunn av høye kostnader så det ut til at prosjektet ikke ville bli realisert i Oslo-budsjettet for neste år.

Nå har byrådet foreslått at det blir en ekstra bevilgning til Bymiljøetaten over de neste årene for å realisere Klosterenga. Dermed kommer byggestart til å gå som planlagt. Klosterenga skulpturpark kommer til å åpne opp vassdraget Hovinbekken, og la den renne gjennom Klosterenga i et system av renner, kar, vanntrapper og basseng som Bård Breivik har utformet.

Les mer om Klosterenga skulpturpark på Klosterengas venner sine nettsider og Oslo kommunes nettsider.