Fotocredit: Marianne L. L. Melgård

Gamle Oslos nye valgliste: – Motiverende at miljøtenkning brer om seg

Miljøpartiet de grønnes avdeling Gamle Oslo møttes på Grønland 28. februar, og Tuva Løkse og Teodor Nordenstrøm Bruu ble enstemmig valgt som listetopper foran høstens valg. Begge våre toppkandidater brenner for grønn og inkluderende lokalpolitikk.

14. februar 2019

Miljøpartiet de grønnes avdeling Gamle Oslo møttes på Grønland 28. februar, og Tuva Løkse (40) og Teodor Nordenstrøm Bruu (24) ble enstemmig valgt som listetopper foran høstens valg.

– I Oslo har vi vist at vi leverer, andelen folk som lever med helseskadelig luft grunnet forurensning har gått drastisk ned siden MDG kom med i byrådet, sier Bruu, som er talsperson for ungdomspartiet Grønn Ungdom og bosatt på Vålerenga.

Kandidatene er glade for at oslofolk ser ut til å verdsette det grønne skiftet, og peker på at partiet fikk 10,4 prosent oppslutning på siste meningsmåling.

– Jeg opplever at folk rundt meg har blitt mer bevisste på klima og miljø bare det siste året, og jeg mener MDG har bidratt til å sette klimasaken på dagsordenen. Det er veldig motiverende at miljøtenkning brer om seg, sier Løkse, som er født, oppvokst og bosatt på Kampen.

MDG har i dag to kandidater i bydelsutvalget, partiet har opplevd en sterk økning i medlemstall siden årsskiftet og bydel Gamle Oslo er nå MDGs største bydelslag med over 300 medlemmer. Løkse og Bruu håper på enda flere innmeldte foran valget, og skryter av en positiv og inkluderende partikultur.

– For meg ble engasjementet for både nærmiljø og globalt klima sterkere da jeg fikk barn, forteller Tuva Løkse, som er helt fersk i lokalpolitikken. I tillegg er Løkse en aktiv seiler og ekstra bevisst vårt ansvar for å ivareta fjorden. Å sørge for gode og gratis steder å være for bydelens barn og unge, er en annen hjertesak.

Teodor Nordenstrøm Bruu bor på Vålerenga og har satt utdanningen i filosofi på vent, mens han jobber fulltid for Grønn Ungdom.

– Jeg tror det er med vår politikk som med røykeloven, det blir mye motstand først, men så ser folk hvor godt og viktig det var med endring, sier Bruu, som også brenner for å ivareta mangfoldet i bydelen.

-Vi lever i en bydel der mange beboere har dårligere råd enn gjennomsnittet og det er viktig at også disse blir hørt av bydelspolitikerne, så vi kan sørge for å inkludere og ta best mulig vare på alle innbyggerne i Gamle Oslo, sier han.

Gjennom høsten har nominasjonskomiteen gjort et grundig arbeid, hvor de har tatt kontakt med nåværende representanter og nye, foreslåtte kandidater.

Nominasjonmøtet valgte enstemming komiteens foreslåtte kandidater til bydelslista til Miljøpartiet De Grønne Gamle Oslo: 

1. Teodor Nordenstrøm Bruu er nasjonal talsperson i Grønn Ungdom og tar en master i filosofi på si. Teodor bor på Vålerenga. Han er motivert for, og nominasjonskomiteen anbefaler ham til gruppeledervervet.

2. Tuva Løkse har bakgrunn fra blant annet Kampen Vel og jobber som informasjonsrådgiver i Forbundet KYSTEN. Bor på Kampen. Hun er motivert for, og nominasjonskomiteen anbefaler henne til andreplassen på lista og fast plass i bydelsutvalget.

3. Ingrid Ophaug Dahl har vært nestleder i oppvekstkomiteen i St. Hanshaugen i to år fram til hun flyttet til bydel Gamle Oslo. Hun er i gang med masterstudier for å bli lektor. Bor i Gamlebyen. Hun er motivert for og nominasjonskomiteen anbefaler henne til komitéplassen i oppvekst-, kultur–og nærmiljøkomiteen.

4. Emil Snorre Alnæs er ganske nyvalgt nestleder i byutviklingskomiteen i bydelen, og styremedlem i Gamle Oslo MDG. Han jobber som systemkonsulent. Bor på Kampen. Han er motivert for, og nominasjonskomiteen anbefaler ham til komitéplassen i byutviklingskomiteen.

5. Anders Skyrud Danielsen er medlem i Helse- og sosialkomiteen og var i oppvekst-, kultur- og nærmiljøkomiteen i forrige valgperiode. Han jobber som forskningsassistent ved Kreftregisteret. Bor på Grønland. Han er motivert for, og nominasjonskomiteen anbefaler ham til komitéplassen i helse- og sosialkomiteen.

6. Asbjørn Aas

7. Thomas Knudsen

8. Miriam Einangshaug

9. Vilde Blix Huseby

10. Kari Elisabeth Thomassen

11. Leif Ingholm

12. Constance Holm

13. Anna Myking

14. Kari-Anne Isaksen

15. Tom Kristian Berger

16. Ragnhild Sjyvollen

17. Marianne Melgård

18. Herman Søndenaa

19. Marie Loe Halvorsen

20. Hanna Elise Marcussen

21. Viktor Rakov Gjengaar